Животът в Дубай възстановява постепенно нормалния си ритъм след най-големите проливни

...
Животът в Дубай възстановява постепенно нормалния си ритъм след най-големите проливни
Коментари Харесай

Животът в Дубай постепенно се нормализира след най-големите валежи в историята на държавата

Животът в Дубай възвръща последователно естествения си темп след най-големите проливни превалявания, регистрирани в историята на страната. Основното за страната интернационално летище в Дубай се връща към естествена активност, до момента в който придошлата вода към момента покрива част от пътната мрежа, съобщава Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Читател на TrafficNews.bg изпрати видео, от което се вижда настоящото положение сега. Въпреки че водите към този момент са почнали да се оттичат, от фрагментите се вижда, че пътищата към момента са са залети и изобилстват от изоставени коли.

Припомняме, че повече от 14 сантиметра дъжд паднаха в Дубай за 24 часа във вторник при междинен годишен дъжд в пустинния регион от едвам 9,5 сантиметра. Системата за отводняване в страната бързо отхвърли, наводнявайки жилищни и бизнес квартали в Дубай.

Местната държавна медия УАМ назова дъжда „ историческо климатично събитие “, което „ надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 година “.

В обръщение до нацията, оповестено нощес, президентът на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян съобщи, че управляващите „ бързо ще проучат положението на инфраструктурата в страната, с цел да лимитират вредите “.  

Наводнението провокира спекулации, че до бедствието е довела нападателната акция на ОАЕ за изкуствено предизвикателство на дъжд, когато дребни самолети летят през облаците, разпръсквайки специфични химикали. Експертите обаче споделиха, че атмосферният фронт, докарал бурята, е бил очакван много по-рано.

Учените споделят, че изменението на климата е отговорно за по-интензивните и по-чести рискови стихии, суши, наводнения и горски пожари по света. Миналата година Дубай беше хазаин на КОП28 - среща на Организация на обединените нации, отдадена на климата.

Държавният вестник на Абу Даби „ Нешънъл “ в публицистична публикация от четвъртък разказва проливните дъждове като предизвестие към страните от по-широкия район на Персийския залив да „ защитят бъдещето си от климата “.

Международното летище в Дубай, най-натовареното за интернационалните пътувания, разреши тази заран на огромните самолетни компании да летят на първия му терминал.

„ Полетите не престават да се забавят и анулират, по тази причина ви призоваваме да идвате само на Терминал 1, в случай че имате доказан полет “, заяви летището в обществената мрежа „ Екс “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР